23948sdkhjf

Danske arkitekter bag Stockholms nye mødeplads

3XN står for designet af det nye kvarter, Stockholm Continental, der løber op i mere end 1 milliard svenske kroner.
Stockholm Continental kommer til at omfatte hotel med lounge, restaurant og barer, boliger, butikker og en tagterrasse med bar, hvor alle kan gå og nyde udsigten. I kraft af sin placering over for Station City Stockholm bliver Stockholm Continental byens nye mødested.

Hos 3XN forklarer kreativ direktør Kim Herforth Nielsen, at ambitionen bag forslaget har været at tilføre stedet nogle positive kvaliteter, som ikke findes der i dag.

- Det er en spændende og udfordrende opgave at få lov at arbejde med et så centralt og vigtigt byggeri i Stockholm. Vores ønske har været at skabe en levende bygning, som med sine mange funktioner udgør et naturligt samlingspunkt og en ny mødeplads i byen, siger Kim Herforth Nielsen.

28.000 kvadratmeter
Stockholm Continental kommer til at markere indgangen til Stockholms indre bykerne og bliver et helt nyt kvarter midt i centrum. I det nederste plan giver et indre strøg adgang til den underliggende station, hvorfra tunnelbanen og den nye ‘Citybanan’ afgår, ligesom der er forbindelse til Stockholms centralstation.

Projektet har et samlet areal på 28.000 kvadratmeter og omfatter investeringer for mere end 1 mia. SEK. Scandic flytter ind i huset med et nyt hotel med 400 værelser. På toppen af to af de fire bygninger er der ved at blive bygget 20 ejerlejligheder med en fantastisk udsigt over Riddarfjärden og Stockholms hustage. Lejlighederne er udviklet i samarbejde med Strabag.

Bygherre på projektet er det svenske Jernhusen, et ejendomsudviklingsselskab specialiseret i udvikling af jernbanearealer, herunder stationer. Jernhusen er ejet af den svenske stat.

Hotellet samt indgang til stationen skal stå færdig i begyndelsen af 2016, mens den nye jernbanestation åbner i 2017, når den nye citybane er afsluttet.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156