23948sdkhjf

Fem bydere i spil til milliardudbud

Banedanmark er kommet et skridt nærmere en beslutning om, hvem der skal elektrificere strækningerne Esbjerg-Lunderskov, Køge Nord-Næstved, Næstved-Ringsted-Rødby og København-Ringsted.
De fem prækvalificerede ansøgere:

• Aarsleff- Siemens (DK/D)
• ASB Consortium (F/D/DK)
• Consortium Strukton & Balfour Beatty (NL/D)
• EIS Joint Venture (E)
• JV Obrascon Huarte Lain – TSO (E/F)
Banedanmark har tirsdag prækvalificeret fem ud af otte kvalificerede leverandører til at byde på opgaven med at elektrificere størstedelen af det danske jernbanenet.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu står med fem stærke bydere, der alle har meget aktuelle referencer fra lignende projekter, også i forhold til at levere til aftalt tid og pris. Det giver de bedste muligheder for, at vi får en skarp konkurrence og gode tilbud, siger områdechef Søren Thorpstrup Laursen, Banedanmark.

Det danske jernbanenet er i dag kun delvist elektrificeret. Den første strækning, som Banedanmark går i gang med at elektrificere, er den 57 km lange strækning mellem Esbjerg og Lunderskov. Herefter følger Køge Nord-Næstved, Næstved-Ringsted-Rødby og den nye bane København-Ringsted.

- Udbuddet rummer den videre samlede plan for elektrificeringen af den danske jernbane, der er med til at skabe rammerne for en langt mere moderne jernbane med billigere og mere stabil drift, og hvor det er muligt i stort omfang at køre med el-tog til gavn for miljøet, siger Søren Thorpstrup Laursen.

Afgørelsen om hvilken byder, der vinder milliardudbuddet, træffes sidst på foråret 2015.

Som en del af Togfonden DK er der afsat yderligere cirka 8,7 mia. kr. til at elektrificere Fredericia-Aalborg, Aalborg-Frederikshavn, Vejle-Struer og Roskilde-Kalundborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078