23948sdkhjf

Aart Architects vinder konkurrence om nyt sundhedshus

Sammen med Moe A/S har Aart Architects fået til opgave at designe Diakonissestiftelsens nye sundhedshus på Frederiksberg – et 8.600 m² stort byggeri der skal invitere til sundhed, innovation og fællesskab.
En enig jury udpegede mandag den 31. marts Aart Architects som vinder af konkurrencen om det 8.600 kvadratmeter store sundhedshus på Diakonissestiftelsen ved Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Sundhedshuset kommer til at rumme privatpraktiserende læger, psykologer og andre sundhedsfaglige specialer, motionsfaciliteter og et Living Lab til afprøvning af velfærdsteknologi.

Aart Architects har i vinderforslaget valgt at bygge sundhedshuset sammen med Diakonissestiftelsens historiske teglstensbygninger omkring en ny atriumgård, som bliver Diakonissestiftelsens nye mødested med kantine, café og plads til udstillinger og større arrangementer.

Et inviterende, levende og samlende hus
Sundhedshuset er formet som en vinkel, der ud til atriumgården har balkoner, mens de eksisterende teglstensfacader danner de to andre vægge i det glasoverdækkede gårdrum.

Ideen om at overdække gårdrummet og skabe en lys og levende atriumgård som nyt samlingspunkt på Diakonissestiftelsen opstod for to år siden under konkurrencen om en helhedsplan. Aart Architects har i sit vinderforslag omsat visionen til søjler og glas.

- Aarts forslag har virkelig løftet sig og lever nu i høj grad op til vores drømme og forventninger om et inviterende, levende og samlende hus. Allerede i de første skitser var det lykkedes Aart at skabe en lys og venlig atriumgård, men sundhedshusets facade mod Peter Bangs Vej var blevet alt for anonym. Nu har vi et hus, der på samme tid fortæller om alt det nye og innovative, Diakonissestiftelsen kan, og føjer sig ind mellem de gamle, røde bygninger på en respektfuld måde, siger Mogens Madsen, formand for Diakonissestiftelsens bestyrelse og formand for dommerkomiteen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11