23948sdkhjf

Øget behov for brandsikring af bygninger

Nye skærpede brandkrav til høje bygninger har øget behov og anvendelsesområder for Rockwool Conlit.
Omfattende brande og terrorhandlinger som branden i lufthavnen i Düsseldorf i 1996 og angrebet den 11. september 2001 på World Trade Centers tvillingtårne har skærpet kravene til brandsikkerhed i bygninger markant i det meste af verden.

Det har betydet øget efterspørgsel og helt nye anvendelsesområder for Rockwool Conlit, som Rockwool Koncernen introducerede i disse dage for 25 år siden, og som her i jubilæumsåret er et af de førende produkter på markedet for passiv brandsikring i Europa.

Her i Danmark er markante byggerier som DR-Byen, Operaen og Københavns Lufthavn således brandsikret med Rockwool Conlit.

Gennembrud i Tyskland og England
- Rockwool Conlit blev udviklet i Danmark som koncernens første brandprodukt i 1981, og anvendt første gang til brandbeskyttelse af de enorme stålkonstruktioner i General Motors store produktionshal i Wien, fortæller salgsdirektør Ole Desler fra Rockwool A/S.

Siden slog Conlit igennem på det tyske marked - bl.a. i lufthavnen i München – og i England i forbindelse med byggeboomet i Docklands i London, hvor den ene stålkonstruktion efter den anden skød op i slutningen af 80’erne. Bærende stålkonstruktioner skal isoleres for at bevare stabiliteten i tilfælde af brand. Hvis stålet stå ubeskyttet, ville dets bæreevne blive væsentligt forringet i løbet af 6-8 minutter, mens stålkonstruktioner, der isoleres med Rockwool Conlit, kan klare brand-påvirkninger i op til 2 timer.

- Det har givet en stor efterspørgsel efter Conlit også her i Danmark, hvor stål i stigende grad anvendes til bærende konstruktioner, siger Ole Desler og peger på udbygningen af Rigshospitalet, Ferrings høje vartegn i Ørestaden, Siemens Arena, City Waterfront samt Bruuhns Galleri som andre markante byggerier på dansk grund, der er brandisoleret med Conlit.

Konstant produktudvikling
Conlits unikke brandisoleringsegenskaber anvendes i dag til brandbeskyttelse af mange andre emner end stålsøjler og ståldragere takket være en målrettet produktudvikling gennem årene.

Conlit benyttes således bl.a. også til brandbeskyttelse af stålpladetag, gasbeholdere og – rør samt til lukning af gennemføringer, og senest indgår det i en nyudviklet konstruktion, der opgraderer betondæk, så de kan leve op til Erhvervs- og Byggestyrelsens nye skærpede brandkrav i høje bygninger.

- Med baggrund i terrorangrebene den 11. september er brandkravene til høje bygninger over 12 meter nu blevet ændret, så bærende betondæk skal have en brandmodstandsevne på mindst 120 minutter, og det kan opnås med Conlit, der kan løse behovet for etageadskillelser med dokumenterede egenskaber som BS-bygningsdel 120. Endvidere anvendes produktet til brandbeskyttelse af tunneler som f.eks. metroen i London, slutter Ole Desler.

Kilde: Rockwool.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141