23948sdkhjf

Første spadestik i Rosenhøj

Tirsdag gik spaden i jorden til 22 nye familieboliger, der er en del af den omfattende renovering af det aarhusianske boligområde.
Første spadestik i Rosenhøj
Tirsdag gik spaden i jorden til 22 nye familieboliger, der er en del af den omfattende renovering af det aarhusianske boligområde.

- Renoveringen af Rosenhøj er et symbol på, at vi i Aarhus bygger fremtidens Danmark. Vi skal bygge bæredygtigt, både når det handler om de miljømæssige perspektiver og de boligsociale sammenhænge.

Sådan lød det fra Aarhus Kommunes Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, da han satte første spadestik til de 22 nye familieboliger i Viby Syd-kvarteret Rosenhøj.

Rådmanden var selv med, da Aarhus Kommunes byråd i 2009 godkendte en helhedsplan for hele Viby Syd-bydelen. For tre år siden offentliggjorde daværende borgmester Nikolaj Wammen vinderprojektet for Rosenhøj, som ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S stod bag sammen med underrådgiverne Arkitema og Effekt. Udover de nye familieboliger omfatter renoveringen nye facader, nyt ventilationsanlæg, elevatorer, tilgængelighedsboliger, ny udearealer og kvarterstorve.

Den fysiske renovering af Rosenhøj er et vigtigt skridt på vejen til et tidssvarende og bæredygtigt boligområde. Men det er beboerne, der skal tilføje liv, tryghed og glæde til området, og derfor bliver beboersamarbejdet prioriteret højt hos Boligforeningen Århus Omegn.

- Renoveringen af Rosenhøj er et særdeles omfattende projekt til mere end 850 millioner kroner. Det tager lang tid at få alle ender til at nå sammen, og det har beboerne indtil videre betalt prisen for i form af ventetid i utætte boliger. Men vi har et godt samarbejde med alle beboerne, der har været og stadig er meget tålmodige. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at vi i dag kan vise dem, at de mange års planlægning endelig bliver til virkelighed, siger Århus Omegns direktør, Leif Jensen.

Enemærke & Petersen er entreprenør på byggeriet og står desuden for renoveringen af 27 eksisterende boligblokke i Rosenhøj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078