23948sdkhjf

Kjærgaard optimerer musikteaters installationer

Musikteatret Holstebro har indgået en aftale med Kjærgaard A/S, ekspert i el-tekniske løsninger, om energioptimering af teatrets tekniske installationer.
Musikteatret Holstebro har igennem mange år haft fokus på bæredygtig ansvarlighed. I det daglige arbejde er indsatsen blevet skærpet, og med det in mente igangsætter musikteatret i samarbejde med Kjærgaard et energioptimeringsprojekt med henblik på reduktion af energiforbruget.

Projektet er andet skridt i Musikteatrets nye grønne strategi, som hænger godt sammen med, at Musikteatret også i 2014 fra den 30. til 31. oktober danner rammen om CSR Award Showet.

- Vi valgte Kjærgaard på baggrund af deres tekniske kompetencer fra optimering af industrien og viden omkring energioptimering. Vi opnår en besparelse på ca. 210.000 kW/timer på el og varme samt skåner miljøet for yderligere ca. 50 tons CO2 udledning om året. Vi sikrer samtidig et forøget komfortniveau for vores gæster og personale, siger direktør Anders Jørgensen, Musikteatret Holstebro.

Det andet af tre skridt
Første skridt blev taget for knap tre år siden, og ved den lejlighed blev der lavet tiltag, der medførte CO2 reduktioner på 50 tons årligt. Med gennemførelse af step to vil Musikteatret således have forbedret sin grønne profil samlet med i alt 100 tons CO2 årligt.

I forbindelse med step to vil Musikteatret Holstebro få et langt bedre visuelt overblik over de mange ventilations- og varmeanlæg, da alle anlæg fremover samles i ét Beckhoff system. Der etableres samtidig et brugervenligt grafisk betjeningsinterface.

Projektet har en tilbagebetalingstid på cirka fire år, og Kjærgaard har udført analysefasen i samarbejde med Solar Consulting.

Optimering via overblik
- Musikteatret Holstebro har været udfordret af et manglende overblik over specielt ventilations- og varmeanlæggene i bygningerne, idet de er sammensat af flere enkelte enheder, der er koblet sammen i de forløbne år. Derudover har det været muligt at identificere områder, hvor energiforbruget kan reduceres yderligere til trods for, at teatret tidligere har gennemgået en lignende optimeringsproces, fortæller divisionsdirektør Kjeld Gade, Kjærgaard.

Ifølge Kjeld Gade kan der på sigt hentes flere besparelser, idet der er mulighed for integration af flere tekniske installationer i det nye system:

- Fremadrettet har vi mulighed for, at integrere flere tekniske installationer i det nye system herunder alarm, adgangskontrol, lys og ikke mindst på sigt sceneteknik. Kjærgaard er Beckhoff solution partner, og har derved adgang til de rigtige kompetencer og løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094