23948sdkhjf

Skat slår ned på vennetjenester

Skat slår hårdt ned på vennetjenester, når det handler om, at venner hjælper hinanden med at bygge eksempelvis hele tagkonstruktionen på et hus. Skat mener, at bygherren skal beskattes af deres venners hjælp.
Skat i Svendborg har efter en kontrolaktion på forskellige byggepladser konstateret, at mange bygherrer benytter sig af de såkaldte vennetjenester, hvor arbejdet udføres gratis, sort eller ved anden betaling af venner.

Det oplyser DR/Nyheder Penge i dag.

- Ved kontroller er vi stødt på vennetjenester ved nye parcelhuse og sommerhuse, som omfattede hele tagkonstruktionen med murer- og tømrerarbejde, fortæller afdelingsleder Leo Lebæk fra Skat i Svendborg til avisen.

At bygge en hel tagkonstruktion eller udføre murerarbejdet til halvdelen af huset indgår ikke under begrebet "vennetjenester" ifølge Skat. Skat ser vennetjenester som en mindre beskæftigelse, hvor der eksempelvis er tale om at slå græsset eller bygge drivhuset færdigt for naboen.

Fremover vil Skat slå ned på vennetjenester, der udføres i så stort et omfang som i tilfældet at bygge en hel tagkonstruktion. Bygherren og venner vil blive kontaktet af Skat, der, hvis der ikke er tale om betaling mellem parterne, vil beskatte bygherren for det gratis arbejde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094