23948sdkhjf

Fagforeninger blokerer mod polsk entreprenør

Fagforeninger vil i dag blokere byggeriet af VM Bjerget i Ørestaden. Blokaden iværksættes på grund af formodninger om, at den polske underentreprenør underbetaler sine ansatte.
Fagforeningerne TIB og 3F vil i dag blokere byggeriet af VM Bjerget i Ørestaden. Fagforeningerne mener, at den polske underentreprenør i foretagendet, Nova-Bau, der samarbejder med bygherrerne Dansk Olie Kompagni og Høpfner A/S, underbetaler sine ansatte. Det oplyser Berlingske Business i dag.

- Nu går konflikten sin gang. Vi regner med at få stoppet alle leverancer, ikke mindst betonen fra Unicon, siger faglig sekretær Ebbe Dalgaard fra Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København til Fagbladet 3F til avisen.

Polske Nova-Bau skal med 25-30 polske arbejdere støbe fundamentet til det nye kompleks, der skal bestå af 80 nye boliger og 480 parkeringspladser.

De danske fagforeninger mener, at de polske arbejdere kun får 12 kr. i timen for at arbejde med fundamentet i Danmark. Nova Bau forklarer selv, at selskabet betaler sine arbejdere 16.000 kr. om måneden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109