23948sdkhjf

Skattedom kan blive dyr for byggeriet

Dansk Byggeri har henvendt sig til skatteministeren i håb om at bremse SKATs planer om at stramme sin administration af reglerne om skattefri firmabil. Den vil nemlig medføre store omkostninger for byggeriet.
Højesteret har afsagt en principiel dom om brugen af firmabiler, som SKAT nu vil bruge til at stramme op på sin administration af reglerne om skattefri firmabil.

- Det er vores vurdering, at en opstramning med baggrund i dommen fra Højesteret vil betyde endog meget store omkostninger for bygge- og anlægsbranchen, siger direktør Børge Elgaard, Dansk Byggeri og uddyber:

- I bygge- og anlægsvirksomheder er varebilerne ofte medarbejdernes værksted og varelager, og da arbejdet ofte udføres på forskellige adresser bliver mange medarbejdere af hensyn til arbejdets udførelse bedt om at tage bilen med hjem fra det sidste arbejdssted frem for at køre bilen tilbage til virksomhedens adresse. Herudover skal en hel del medarbejderne kunne tilkaldes, hvis der opstår et akut behov på en byggeplads eller hos en privat kunde.

Blandt andet derfor vurderer Dansk Byggeri, at såfremt skattelovgivningen strammes og fortolkes rigidt, og medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen skal beskattes af fri bil vil det være stærkt generende for branchen.

- Den værst tænkelige konsekvens vil være, hvis medarbejderne ikke længere finder det attraktivt at yde virksomhederne den nuværende fleksibilitet. Det vil alt andet lige føre til faldende effektivitet og fordyre bygge- og anlægsarbejder. Hertil kommer, at det vil føre til faldende mobilitet hos medarbejderne, hvilket kan få alvorlige konsekvenser set i lyset af den nuværende arbejdskraftsituation, pointerer Børge Elgaard.

Dansk Byggeri vil derfor nu i dialog med skatteminister Kristian Jensen med henblik på at sikre, at reglerne ikke medvirker til at fordyre byggeriet og ej heller kommer til at virke hæmmende på arbejdskraftmobiliteten i sektoren.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064