Grønt lys til 20.000 kvadratmeter campus i Odense
Folketingets Finansudvalg har godkendt et nyt campus-projekt på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Byggeriet, der udbydes i totalentreprise, går i gang til efteråret.
- Når uddannelserne ligger under samme tag, giver det oplagte muligheder for tværfaglig undervisning, samarbejde og nytænkning på tværs af fagene, som kan løfte hver enkelt uddannelse. Et samlet erhvervsakademi vil forhåbentlig kunne opbygge et endnu tættere samarbejde med erhvervslivet, og det bidrager til at styrke uddannelserne, når studerende og virksomheder i fællesskab udvikler nye ideer og projekter, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.
Erhvervsakademiet Lillebælts nye campus i Odense kommer til at huse omkring 3.000 studerende på en 42.000 kvadratmeter stor grund, der tidligere husede salgsautomatfabrikken Wittenborg. Uddannelserne får en central placeret mellem banegården og havnen i Odense sammen med VUC’s kommende bygning og Tietgenskolen i det område, der har fået navnet City Campus.
- Det ligger i navnet, at Erhvervsakademiet Lillebælt har en erhvervsrettet profil. Vi ønsker et fremtidigt studie- og undervisningsmiljø, hvor erhvervslivet føler sig inviteret indenfor, ligesom vores studerende skal være i tæt interaktion med praksis. Derfor er vi optaget af at få skabt et nytænkende campusmiljø, der med fx laboratorier, værksteder og mødefaciliteter er interessante for virksomheder at gøre brug af, siger Peter Zinck, bestyrelsesformand i Erhvervsakademiet Lillebælt.
Rektor Jens Mejer Pedersen oplyser til building-supply.dk, at den igangværende prækvalifikation afsluttes den 17. marts. Ugen efter, den 25. marts, udbydes projektet i omvendt totalentreprise, og aftalen med den vindende entreprenør ventes underskrevet ultimo juni/primo juli. Går alt efter planen, sættes selve byggeriet i gang i oktober 2014.