23948sdkhjf

Entreprenører efterlyser samarbejde frem for trusler

I forlængelse af Københavns overborgmesters udmelding om, at kommunen vil indføre dagbøder på anlægsopgaver, efterlyser Danske Anlægsentreprenører samarbejde.
Gårsdagens udmeldinger fra blandt andre Københavns teknik- og miljøborgmester om, at man i kommunen vil indføre dagbøder for at sikre, at anlægsopgaver bliver løst til den aftalte tid, får Danske Anlægsentreprenører til at reagere.

Læs mere: Tid skal være en faktor i Københavnske udbud

Organisationen påpeger, at man tidligere har oplevet udmeldinger fra kommunen, som udpeger entreprenørerne som årsagen til problemerne:

- Det var både overraskende og skuffende, da Københavns kommune i oktober 2013 uden forudgående forsøg på i fællesskab at finde fornuftige løsninger gik i pressen og udpegede entreprenørerne som skurkene, der var årsag til problemerne med vejarbejderne i København. Vi ville gerne hjælpe med at finde løsninger, som Københavns Kommune med et minimum af konstruktiv tilgang til tingene også kunne bidrage til, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Håber på invitation til samarbejde
I november 2013 lykkedes det Danske Anlægsentreprenører at få et møde i stand med Københavns Kommune, ledningsejere og andre parter. Her erklærede alle sig parate til at samarbejde om løsninger på problemerne med vejarbejderne.

- Så selvom Københavns Kommune på et møde i november 2013 erklærede sig rede til et samarbejde om den fælles opgave om at finde løsninger på vejarbejderne i København, har kommunen efter rykkere fra Danske Anlægsentreprenører ikke benyttet sig af tilbuddet om at finde løsninger. I stedet vælger borgmestrene nu igen at gå i pressen og fortælle, at entreprenørerne skal have bøder. Det hjælper naturligvis ikke på den del af problemet, der ligger hos kommunen selv, siger Niels Nielsen, der understreger, at man fortsat klar til at samarbejde og håber på at få en invitation til samarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.234