23948sdkhjf

Tid skal være en faktor i Københavnske udbud

Pris har indtil nu afgørende ved udbud af anlægsopgaver i Københavns Kommune. Nu skal tid også være en væsentlig faktor, når entreprenørerne vælges.
Det skriver Berlingske.

Et ensidigt fokus på prisen i anlægsopgaver har givet de udvalgte entreprenører mulighed for at sløse med tidsfristerne, vurderer politikere i Københavns Kommune.

For at sikre, at anlægsopgaverne bliver færdige til tiden og ikke giver ekstra genere, vil man derfor indføre ekstra krav om tidsfrister i de kommunale anlægsudbud. Og det selvom det ventes at gøre det enkelte dyrere. Beregninger viser nemlig, at hurtigt overståede anlægsarbejder er billigere samfundsmæssigt set.

Bøder når tidsfristen skrider
For at sikre, at entreprenørerne lever op til de nye tidsplaner og -krav, vil kommunen indføre dagsbøder:

- De krav, som vi kommer til at stille til entreprenørerne, er, at fremkommeligheden skal være i fokus. Vi vil få en incitamentstruktur, der betyder, at de får dagbøder, hvis de ikke er færdige i forhold til det, som er aftalt. Det bliver et godt incitament for kommunens entreprenører til at blive færdige til tiden – og måske før tiden, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester, til Berlingske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125