23948sdkhjf

Ser nærmere på renovering af Svendborg-vartegn

Et mindre eftersyn af den fredede Christiansmøllen i Svendborg afslørede råd og svamp i møllevingerne. Nu skal det undersøges, hvordan møllen kan renoveres.
I forbindelse med mindre korrektioner og eftersyn efter den seneste storm før jul har det vist sig, at Svendborgs vartegn Christiansmøllen er i meget dårlig stand. Vingerne er derfor blevet afmonteret midlertidigt tirsdag den 4. marts.

- De dele af Christiansmøllen, der bærer vingenavet og andre vitale dele af møllen, er stærkt nedbrudt af råd og svamp. Det betyder, at bærende dele, herunder den såkaldte ’vindbjørn’, har sat sig og ikke længere bærer, som de skal, fortæller Viben Kræmmer fra Center for Ejendomme og Teknisk Service i Svendborg Kommune.

Christiansmøllen er fredet, og der er derfor givet tilladelse fra Kulturarvstyrelsen til at afmontere vingerne. Når vingerne er taget af, vil Center for Ejendomme og Teknisk Service gå i gang med at undersøge, hvordan møllen kan renoveres, så vingerne kan sættes på igen. Denne undersøgelse vil blive forelagt for Økonomiudvalget i Svendborg Byråd senere på året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109