23948sdkhjf

MT Højgaard-overskud på 139 millioner

Efter et par vanskelige år tjener de igen penge hos MT Højgaard. Trods lavere omsætning sluttede 2013 med et plus på 139 mio. kr. før skat – en forbedring på hele 651 mio. kr.
Et samlet driftsunderskud i 2011 og 2012 på knap 840 mio. kr. blev i 2013 vendt til et overskud på 165 mio. kr. hos MT Højgaard.

Forbedringen er ifølge koncernchef Torben Biilmann opnået ved en fokuseret og disciplineret indsats på en række områder, herunder en tæt dialog med kunderne, forbedret bygbarhed på projekterne samt effektivisering af arbejdsgange ved hjælp af forøget anvendelse af teknologi.

Omsætningen er endt på 7.358 mio. kr., hvilket er knap 2.377 mio. kr. mindre end året før, men samtidig lidt højere end forventet ved regnskabsårets begyndelse. Før skat udgør overskuddet 139 mio. kr. – en fremgang på hele 651 mio. kr. – mens resultatet på bundlinjen er et overskud på 33 mio. kr.

Mange nye opgaver
I sidste kvartal af 2013 opnåede MT Højgaard-koncernen en indgang af nye ordrer for over 4 mia. kr. til udførelse i 2014 og de kommende år. Årets samlede ordreindgang var på 8,8 mia. kr. Ordrebeholdningen udgjorde 7,5 mia. kr. ved årsskiftet mod 6 mia. kr. på samme tidspunkt året før. Ud over den løbende tilgang af ordrer vandt koncernen en række store enkeltopgaver.

- Ordrebeholdningen har i 2013 udviklet sig tilfredsstillende. Vi oplever, at kunderne værdsætter koncernens brede vifte af kompetencer. Det forpligtiger, siger Torben Biilmann.

Han fremhæver, at ordreporteføljens samlede bonitet, kvalitet og risikoprofil er blevet styrket skridt for skridt gennem effektiv selektering og bearbejdning af projektmuligheder.

- Vi er snart igennem de gamle ulønsomme opgaver, og de nye ordrer har en tilfredsstillende lønsomhed. Det er grundlaget for vores forventninger om en positiv udvikling, siger Torben Biilmann, der kom til MT Højgaard for halvandet år siden.

EBIT-margin på 2-3 % i 2014
Selvom der igen er sorte tal på bundlinjen hos MT Højgaard, ligger der fortsat et godt stykke arbejde forude, hvis målsætningen om en EBIT-margin på 5 % inden udgangen af 2015 skal indfries. I 2013 opnåede koncernen en EBIT-margin på 2,2 %, og i 2014 forventer man at ende et sted mellem 2 og 3 % – før særlige poster.

Særligt i første halvår af 2014 forventes resultatet endnu at være påvirket negativt af afviklingen af gamle projekter med lav lønsomhed. Resultatet i 2014 kan også blive påvirket af udfaldet af gamle tvistsager på offshore-området, hvoraf hovedparten forventes afgjort i år, og de første allerede indenfor relativt kort tid.

Stigningen i MT Højgaards ordreindgang kan blandt andet henføres en række større opgaver som domicil for Nordea Bank og Bestseller, renovering af Rosenhøj og Langkærparken, anlægs-, byggeri- og el-arbejder på Det Nye Universitetshospital i Skejby samt opførelse af plejecenter og sundhedshus i Albertslund Centrum.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157