23948sdkhjf

Spaden i sandet til Danmarks første havbad

I dag den 10. marts tages første spadestik i sandet ved Nørre Vorupør som startskud til realiseringen af Danmarks første havbad.
Havbadet etableres i tilknytning til den nyrenoverede Vorupør Mole. Det måler ca. 50 x 50 meter og får en dybde på 0 til cirka 1,5 meter. Havbadet adskilles fra Vesterhavet af en mur, der sikrer hyppig vandudskiftning i badet gennem åbne gittersikrede luger. Badet indrettes med promenader, trapper og ramper på to sider mens den tredje side udformes som en badestrand. Havbadet er målrettet alle brugere, der gerne vil prøve kræfter med Vesterhavet under sikre og trygge forhold – hvad enten det er for at svømme, lege, dykke eller forbedre færdighederne i havkajakken, og havbadet er specielt designet til også at kunne modtage kørestolsbrugere.

Havbadet i Nørre Vorupør er et enestående projekt, der i kraft af sin størrelse og sin beliggenhed skal sætte en af Thys bedste badestrande på landkortet.

- I Thisted Kommune har vi arbejdet målrettet med at udvikle vores egns stedbundne potentialer i tæt samarbejde med blandt andet Mulighedernes Land under Realdania, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen og fortsætter:

- I Nørre Vorupør startede vi med promenaden ”Foreningsvejen” og fulgte op med den igangværende renovering af de kulturhistoriske miljøer omkring landingspladsen. Nu går vi i gang med kronen på værket – anlæggelsen af havbadet – som skal fuldføre forvandlingen af Nørre Vorupør. Det er et projekt, som vi har store forventninger til. Havbadet er endnu et tilbud til alle dem, der har øje for Thy som et mekka for natur- og fritidsaktiviteter. Vi har længe haft ideen til havbadet, så for os er det drømmen, som endelig går i opfyldelse. Og uden fondsmidler var badet ikke blevet til noget. Derfor vil jeg gerne rette en stor tak til alle bidragsydere for pengene."

Fakta
Projektet er 4.500 m² stort og er tegnet af arkitektfirmaet Preben Skaarup Landskab.

Finansiering af havbadet i Nørre Vorupør
Projektet er budgetteret til 13,5 mio. kr. Heraf bidrager parterne med:
Det Obelske Familiefond: 3, 525 mio. kr.
Realdania: 3,525 mio. kr.
Lokale- og Anlægsfonden: 3 mio. kr.
Thisted Kommune: 3 mio. kr.

Havbadet del af større udvikling i Thy
Oprindeligt var det lokale borgere som fandt på et havbad, da kommunen indsamlede ideer til partnerskabsprojektet "Mulighedernes Land – Det gode liv ved kysten" mellem Thisted Kommune og Realdania. I vinderprojektet fra arkitektkonkurrencen om ”Det gode liv ved Kysten” foreslog Preben Skaarup, at der blev etableret et havbad i Nørre Vorupør. Efterfølgende finansierede Det Obelske Familiefond en forundersøgelse af, hvordan havbadet konkret kunne anlægges.

Udover havbadet er der i øjeblikket flere andre aktiviteter i gang, der tilsammen skal styrke bosætning og turisme i Thy. Aktiviteterne i Nørre Vorupør omfatter blandt andet strandpromenaden "Foreningsvejen", renovering af Vorupør Mole og restaurering af historiske fiskehuse omkring Vorupør.

I alt investeres godt 35 mio. kr. i området, som finansieres af Thisted Kommune, Staten samt private fonde og foreninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142