23948sdkhjf

Projekt samler viden om renovering af kridtstenshuse

Et nyt forskningsprojekt i Stevns Kommune skal klarlægge, hvordan kridtstenshuse kan energiforbedres, uden at husenes bevaringsværdi forringes.
I gammel Stevns Kommune er der registreret 1.292 kridtstensbygninger. Kridtsten fra Stevns Klint er så tilpas hård, at man kan bygge af den. Men samtidig er den så tilpas blød, at man nemt kan hugge eller skære i den.

Et nyt projekt skal udvikle viden om, hvordan kridthusene kan energiforbedres, uden husenes bevaringsværdi forringens. Projektet munder ud i et informationsmateriale tiltænkt lokale håndværkere, der skal arbejde på husene, og beboerne i kridtstenshuse.

- Kridtstenshuse er en unik stevnsk kulturarv, som vi skal værne om. Vi har haft henvendelser fra borgere, der bor til leje i kridtstenshuse, hvor der er konstateret skimmelsvamp som følge af forkert istandsættelse, for eksempel efterisolering. Ligeledes bliver vi kontaktet af borgere, der søger vejledning og gode råd om, hvordan de kan energirenovere, siger borgmester Mogens Haugaard Nielsen.

Når informationsmaterialet, projektet skal udvikle, er klart, gennemføres en kampagne med blandt andet informationsmøder for håndværkere og borgere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11