23948sdkhjf

Jaja Architects tegner p-hus i Københavns Nordhavn

Århusgadekvarterets første p-hus får plads til 500 biler. Hertil kommer en butik og en nærgenbrugsstation i stueetagen samt et byrum på taget.
Byggeriet af de første boliger i Københavns Århusgadekvarter er i fuld gang, og inden længe står de første kontorer klar. Nu er bydelens første parkeringsanlæg også et skridt nærmere sin realisering.

By & Havn, der står bag udviklingen af den nye bydel, har gennemført en konkurrence om p-husets facader og tagflade, hvor de tre arkitektfirmaer Nord Architects, Active City Transformation og Jaja Architects var indbudt til at deltage.

Vinder af konkurrencen er Jaja Architects, hvis forslag møder By & Havns ambition om at skabe et p-hus med en udpræget grøn karakter og en tilgængelig tagflade, der inviterer kvarterets beboere og besøgende til ophold.

- Ambitionen er, at Århusgadekvarteret får et p-hus, som selvfølgelig forsyner området med parkeringspladser, men samtidig bidrager til bymiljøet med grønne facader og en tagflade, hvorfra man har en fabelagtig udsigt, og hvor højden giver et ekstra sus - om man så leger eller motionerer. Et p-hus, som tilbyder et nyt slags rum for oplevelser i byen, siger Rita Justesen, chef for Planlægning & Arkitektur i By & Havn.

Det aktive tag kan indrettes med legeredskaber for børn i enhver alder, men også med fokus på teenageres udfordrende street-aktiviteter eller som decideret træningsbane for motionister – foreningsbaserede såvel som uorganiserede. Vinderforslaget lægger desuden op til, at p-huset farves i en rød nuance, der refererer til de mange røde byggerier i Århusgadekvarteret.

P-huset vil kunne rumme ca. 500 biler, og i p-husets stueetage skal der desuden etableres en butik på ca. 1000 m² samt en nærgenbrugsstation på ca. 400 m². Byggeriet sendes i udbud i løbet af de kommende måneder og ventes færdigopført i efteråret 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094