23948sdkhjf

Ny overenskomst til 1.200 ansatte i installationsbranchen

Tekniq og HK/Privat er blevet enige om en ny treårig overenskomst, der omfatter godt 1.200 ansatte i installationsbranchen.
Forliget følger hovedtrækkene i Industriforliget med forbedring af barselsreglerne, stigninger i satserne, bedre muligheder for uddannelse i forbindelse med opsigelse samt større synliggørelse af mulighederne for støtte til kompetenceudvikling. Det oplyser Tekniq.

Som noget nyt åbnes der mulighed for, at der også kan indgås lokalaftaler - herunder overenskomstfravigende lokalaftaler - på virksomheder, hvor der ikke er valgt tillidsrepræsentant. Der er dog en forudsætning, at samtlige ansatte under overenskomsten er medunderskriver på aftalen, og at den indsendes til organisationerne til orientering.

Strøm til efteruddannelsen
Ifølge HK/Privat giver aftalen en række forbedringer på efteruddannelsesområdet.

Alle medarbejdere, der bliver sagt op, får ret til en ekstra uges ekstra uddannelse oveni de to uger, de har i forvejen. Og HK’ere med tre års ansættelse får yderligere ret til to ugers uddannelse, så mange vil permanent få adgang til op til fem ugers uddannelse om året.

- De opsagte medarbejdere kommer hurtigere i nyt job efter at have pudset kompetencerne af. Samtidig giver mere uddannelse en højere markedsværdi på arbejdsmarkedet til de medlemmerne, der er i job, siger faglig sekretær i HK/Privat, Kim Bonde Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141