23948sdkhjf

Elektrikere har næsten overvundet Lindø-lukning

Job-situationen blandt elektrikerne på Fyn nærmer sig det normale efter lukningen af Lindø-værftet.
Lukningen af Lindøværftet var et hårdt slag for stedets elektrikere, hvor mange havde regnet med, at de skulle ’bæres ud’ fra arbejdspladsen, og kort efter lukningen var arbejdsløshedsprocenten blandt Fyns elektrikere tårnhøj.

Men nu, godt to år senere, nærmer situationen sig efterhånden det normale, skriver fagbladet Elektrikeren.

Fagsekretær i Dansk El-Forbunds afdeling Fyn Sonny Lund Hansen var i sin tid selv tillidsmand ved YIT-Lindø. Han oplyser, at der ifølge den seneste opgørelse er 18 ud af de 150, der dengang blev fyret ved YIT, som i dag modtager dagpenge og altså ikke pt. er i arbejde. Til gengæld er mange af de 18 i øjeblikket i gang med kurser for at gøre sig mere attraktive for nye arbejdsgivere.

Næste 90 procent i arbejde igen
Generelt ligger arbejdsløsheden blandt de fynske elektrikere med 3,83 procent næsten præcist en procent over landsgennemsnittet. Til sammenligning var øens arbejdsløshedsprocent i marts 2012 – kort efter værftslukningen – på 8,2 mod et landsgennemsnit på 5.

- Der var planlagt uddannelsesforløb for dem alle sammen, og langt de fleste var så fornuftige, at de tog kurser og efteruddannelse efter lukningen af Lindøværftet, der jo var en lidt speciel arbejdsplads, fortæller Sonny Lund Hansen.

Samlet set er cirka 88 procent af elektrikerne ved YIT-Lindø på Lindøværftet i dag i arbejde. Og det er et ’ganske udmærket’ tal, mener fagsekretæren.

I afdelingen kan man ikke gøre op, præcis hvor de gamle Lindø-folk arbejder i dag. Men mange har brugt deres kurser og efteruddannelse til at komme videre i arbejdslivet som elektrikere ved for eksempel at blive energivejledere eller arbejde med vindmøller. Andre valgte at tage til Norge for at arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094