23948sdkhjf

Gang i arbejdet med omdannelsen af Flyvestation Værløse

Masser af grøn natur, 400 nye boliger, Danmarks længste rulleskøjtebane, Filmstation og kreative erhverv. Furesøs nye udvalg, der skal rådgive om fremtiden for Flyvestation Værløse, mødtes mandag.
Det er langt fra det første møde om Flyvestation Værløse, men det var første gang, det nye rådgivende udvalg trådte sammen, da de seks medlemmer mandag aften satte sig sammen i Farum Kulturhus.

I oktober faldt ejerskabet for flyvestationen på plads, og dermed er den første vigtige grundsten lagt for at udviklingen af området kan komme i gang.

Læs mere: Fart i flyvestations omdannelse til ny bydel

På det første møde mandag aften skulle udvalget have en bred drøftelse af udvalgets opgave og rammer. Ifølge kommissoriet skal udvalget blandt andet se på bolig- og erhvervsudviklingen i Sydlejren, naturbeskyttelse og rekreativ udnyttelse af den grønne kile, samt genbrug af bygninger til fritids- og kulturelle aktiviteter.

- Det er de nye ejere, som kan beslutte, hvad der skal sættes i gang i området. Det er derfor altafgørende med et tæt og godt samarbejde mellem kommunen og de nye ejere – og mellem de nye ejere indbyrdes. Det er forudsætningen for, at vi får en positiv udvikling af området, som også hænger sammen på tværs af de nye ejerskabsgrænser, siger udvalgets formand, Martin W. Behbahani.

Flyvestationsudvalget er et særligt udvalg, som skal rådgive Byrådet om anvendelsen og udviklingen af den tidligere Flyvestation Værløse. Dette særlige udvalg kan ikke træffe beslutninger på kommunens vegne, men de kan til gengæld bidrage med oplæg, synspunkter og anbefalinger til Økonomiudvalget og derved Byrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125