23948sdkhjf

Esbjerg vil sætte hurtigere gang i institutionssaneringer

Esbjerg Kommune vil fremrykke en del af de penge, der var sat af til at løse PCB-problemerne i 2015 og 2016, så arbejdet med PCB sanering allerede kan starte i 2014.
Esbjerg Kommune har i et pilotprojekt målt PCB-niveauet og derefter saneret udvalgte rum på Fourfeldtskolen, Tarphagevejs Børnehave og Børnebakken Vest (Havbakkens Børnehave).

- Vi vil nu bede byrådet om at få flyttet en del af de nødvendige midler, som er afsat i 2015 og 2016 til PCB-sanering, til i år, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Anders Kronborg. Jeg har bedt forvaltningen om at udarbejde en sag herom, så vi kan få saneret de tre institutioner.

- Jeg har bedt om, at processen bliver sat i gang til gavn for alle. Vi vil sikre, at daginstitutionsbørnene omplaceres, før håndværkerne rykker ind, og skolen skal fungere fornuftigt i hele perioden. I forhold til Fourfeldtskolen er der et ekstra aspekt at tage med i planlægningen, nemlig et ønske fra bestyrelserne på Ådalsskolen og Fourfeldtskolen om fusion, siger Diana Mose Olsen, formand for Børn & Familieudvalget.

Resten af bygningerne undersøges
Samtidig vil Esbjerg Kommune sætte gang i arbejdet med at få tilrettelagt processen for hvordan resten af bygningerne kan undersøges.

- Det er en proces, som vi kommer til at arbejde sammen om på tværs af fagudvalgene. Esbjerg Kommune har 250 kommunale bygninger, der er opført i perioden og de skal alle undersøges, slutter Anders Kronborg.

Da Esbjerg Kommune i 2012 undersøgte 23 bygninger, blev der fundet forhøjede PCB-niveauer i 3 bygninger. Udvalgsformanden håber på, at den samme lave procentdel gør sig gældende for hele bygningsmassen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125