23948sdkhjf

Kunstbro skal skabe liv i Holbæk

Udvalget for Kultur og Fritid i Hælbæk har givet grønt lys til at støtte konceptudviklingen af en kunstbro over kanalen ved Holbæk Ny Havn.
Målet med en kunstbro ved Holbæk Ny Havn er at skabe et nyt samlingssted i Holbæk by og samtidig forene byliv og fjord. Men kunstbroen skal også - fremadrettet - være med til at gøre opmærksom på fjordbyen i Nordvestsjælland.

- Vi ønsker at skabe mere liv på vores nye havneområde. Det er ingen hemmelighed – og det tror vi på, at kunstbroen kan være svaret på. Men kunstbroen har også kunstnerisk format til at blive Holbæks varetegn fremadrettet. Et varetegn, som skiller sig ud og skaber opmærksomhed. Og det ville jo være en kæmpe gevinst for byen, fortæller formanden for Udvalget for Kultur og Fritid, Emrah Tuncer.

Kunstbroens primære materiale bliver træ. Derfor kommer kunstbroen til at tale samme sprog som det øvrige maritime miljø langs havnen. Det bliver en bro, som, ud over sin kunstneriske værdi, giver byen helt nye gang- og cykelfaciliteter langs med fjorden.

Fra idé til bro
Udvalget for Kultur og Fritid har afsat 106.000 kr. og en underskudsgaranti på 80.000 kr. til at konceptudvikle på Holbæks kommende kunstbroen. De indledende øvelser er allerede i gang, og den kendte kunstner Mie Olise har sammen med tegnestuen Hasløv og Kjærsgaard lagt de første hænder på en model af kunstbroen.

En ny broforbindelse over kanalen kobler sig direkte på de øvrige visionsplaner for Holbæks havnefront. Broen kommer til at skabe en sammenhængende promenadevandring rundt langs den samlede havnefront.

For at realisere kunstbroen skal der hentes støtte hos diverse fonde og puljer. Og den proces er nu skudt i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094