23948sdkhjf

Familiehus i Aarhus udvider for 21,5 millioner

Med en donation på 21,5 mio. kr. gør TrygFonden det muligt at udvide Familiehuset ved Aarhus Universitetshospital, så antallet af værelser knap fordobles.
Knap to år efter indvielsen af TrygFondens Familiehus har huset bevist sit værd i en grad, som gør, at TrygFonden nu giver 21,5 mio. kr. til en udvidelse af huset.

Regionsrådet i Midtjylland har netop godkendt udvidelsen, og dermed står huset over for en lille fordobling i antallet af værelser, som kan blive hjemlig base for forældre og søskende til alvorligt syge og langtidsindlagte børn.

Plads til 22 familier efter udvidelsen
I praksis fungerer huset som en fredelig oase for familierne, hvor også bedsteforældre kan være og hjælpe til med at passe raske søskende, vaske tøj og lave mad. De indlagte børn kan komme på besøg i husets hyggelige omgivelser og være sammen med forældre og søskende næsten som derhjemme. Der er i dag plads til 12 familier ad gangen – med udvidelsen bliver der plads til 22.

Det er primært familier til kræftramte børn, for tidligt fødte samt børn med nyre- og urinvejssygdomme og hjertesygdomme, der bor i huset. Ud over tre fastansatte er der over 50 frivillige tilknyttet huset.

500 familier fra hele landet har indtil nu boet i TrygFondens Familiehus. I 2013 kom 43 procent fra Region Midtjylland, mens resten fordelte sig på de øvrige regioner i Danmark. I TrygFonden er man ikke i tvivl om, at udvidelsen er på sin plads.

- Vi ved, at huset gør en forskel for de familier, der måske ellers er tvunget til at leve adskilt i lange perioder. Når vi samtidig ved, at Aarhus Universitetshospital inden for de næste fem år både samler alle hospitalets børneafsnit i Skejby og samtidig bliver centrum for helt nye funktioner, der vil trække små patienter fra hele landet, er jeg ikke i tvivl om, at der er behov for en udvidelse, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Nye værelser klar inden 2017
Projekteringen af byggeriet er klar til at gå i gang, og de nye værelser skal stå klar, inden Det Nationale Center for Partikelterapi tages i brug i 2017. Imens byggeriet står på, vil TrygFondens Familiehus fortsat kunne huse 12 familier.

TrygFondens Familiehus blev indviet i maj 2012 som et samarbejde mellem Regionsrådet i Midtjylland, Aarhus Universitetshospital og TrygFonden. TrygFonden har finansieret etablering af huset og den kommende udvidelse med i alt 48,5 mio. kr. Fonden ”De Små Glæders Legat” er hovedsponsor på inventar, mens Kræftens Bekæmpelse er underskudsgarant for driften i 10 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08