23948sdkhjf

Fine forventninger til el-arbejde på Femern

Danske firmaer kan komme i spil på flere fronter, når der skal udføres tekniske installationsopgaver på og omkring Femern-forbindelsen.
Ni konsortier arbejder på at afgive tilbud på selve Femern-tunnellen. Firmaer fra ind og udland var mødt frem til Industry Day for at høre om de to store udbud, som Femern A/S er på vej med på elektriske og mekaniske anlæg. Det skriver fagbladet Electra.

Selvom der ikke er udsigt til krav om lokal arbejdskraft til underleverancer, fremhævede Steen Lykke, teknisk direktør Femern A/S fordelene ved at inddrage lokale samarbejdspartnere til opgaverne, der på de to store entrepriser. Arbejdet vil omfatte f.eks. belysning, dræn, ventilation, sprinkling, overvågning og kontrolsystemer samt elforsyning.

Kan blive underleverandør mange steder
Forventningen blandt lokale el-firmaer er, at der vil være underleverancer at få på selve tunnelen samt elinstallationer på Rødbys industrihavn, hvor en masse skibe skal losse materiel til byggeriet.

- Der skal yderligere etableres en helt ny produktionsby med plads til 3.000 medarbejdere med de faciliteter, det medfører. Det er selvfølgelig også en interessant opgave, men om arbejdet her vil blive udbudt for sig selv, ved vi heller ikke endnu, siger Jørgen Kausten, formand for Teknik El Storstrøm, til Electra.

Opfordring: Gå sammen for at vinde opgaver
Udbuddene for de elektriske og mekaniske anlæg har frist for at søge om prækvalifikation i maj. Til sommer udpeger Femern A/S så egnede konsortier.

Firmaer med interesse i at få del i de mange opgaver opfordres stadig til at gå sammen om joint ventures for dermed at blive interessante som underleverandører.

Kilde: Electra
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11