23948sdkhjf

VVSere dobbelt så udsatte for arbejdsulykker

Risikoen for at blive ramt af en arbejdsulykke er dobbelt så høj blandt VVSere som på det øvrige arbejdsmarked. Nye tiltag skal gøre op med en dårlig kultur og udbrede tekniske hjælpemidler.
Tunge løft i dårlige arbejdsstillinger rammer hårdt i VVS-branchen. Det skriver Avisen.dk.

Antallet af arbejdsskader i VVS-branchen voksede med 10 procent fra 2007 til 2012, hvor der blev anmeldt 352 arbejdsulykker. Dermed er risikoen for at blive ramt af en arbejdsulykke dobbelt så stor i VVS-branchen som på det øvrige arbejdsmarked. Det viser tal fra Arbejdstilsynet, som avisen har fået indsigt i.

Opgør med den dårlige kultur
En af årsagerne til den dårlige statistik er ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet en kultur i de mindre VVS-firmaer kombineret med uvilje mod at bruge penge på tekniske hjælpemidler, som kan hjælpe med tunge og potentielt skadelige løft.

For at gøre om med kulturen, hvor man ikke bruger hjælpen selv når den er tilgængelig sætter forbundet gang i en tiltag, der skal hjælpe firmaer:

- Vi hjælper nu ti virksomheder med at lave krystalklare beskrivelser af, hvordan deres arbejde burde udføres, hvis det blev gjort efter bogen. På den måde håber vi at skabe helt klare retningslinjer for arbejdet, som efterfølgende vil sprede sig til andre virksomheder, så vi kan undgå arbejdsulykkerne, siger Søren Steen Schytte, forbundssekretær hos Blik- og Rørarbejderforbundet, til avisen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.971