23948sdkhjf

Færre byrder skaber vækst

Dansk Erhverv ser positivt på de 48 regelforenklinger, som regeringen vil gennemføre efter anbefaling fra Virksomhedsforum. ”Færre administrative byrder og snørklede regler kan sætte skub i vækst og beskæftigelse”, lyder det.
Regeringen præsenterede tirsdag 48 konkrete initiativer, der skal gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark.

- Det er vigtigt, at vi konstant arbejder for at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. Det er ude i virksomhederne, at de nye arbejdspladser og væksten skabes. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at skabe rammerne for deres succes, sagde erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen ved præsentationen.

Initiativerne får rosende ord med på vejen fra Dansk Erhverv:

- Der er ingen tvivl om, at færre administrative byrder kan bidrage til øget vækst og beskæftigelse, siger underdirektør Stine Pilegaard Jespersen fra Dansk Erhverv, der som medlem af Virksomhedsforum har været med til at anbefale initiativerne. Hun fremhæver arbejdsmiljøreglerne som et af de lovkomplekser, der giver virksomhederne flest administrative byrder.

- Der har i en årrække været berøringsangst i forhold til at gøre reglerne mindre byrdefulde. Det er derfor yderst positivt, at regeringen vælger helt eller delvist at gennemføre otte konkrete på arbejdsmiljøområdet. Vi håber, at regeringen også vil tage godt imod de 13 nye forslag til forenklinger af arbejdsmiljøreglerne, som Virksomhedsforum på sit møde i dag ( tirsdag, red. har sendt videre til regeringen, fortsætter hun.

Alle virksomheder kan indsende konkrete forslag til regelforenkling til Virksomhedsforum via www.enklereregler.dk . Virksomhedsforum behandler derefter forslagene på tre årlige møder og videresender dem til regeringen.

Blandt de 48 konkrete initiativer, der skal gøre hverdagen lettere for virksomhederne er:
• Lettere indberetningsmuligheder til Danmarks Statistik, så virksomhederne ikke bruger unødige mængder af tid og kræfter på at levere data til Danmarks Statistik.

• Online-værktøj til udarbejdelsen af arbejdspladsvurderinger. Særligt for små virksomheder er det efterspurgt.

• Gennemgang af arbejdsmiljølovgivning, så den ikke kolliderer med anden lovgivning.

Læs mere på www.enklereregler.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093