23948sdkhjf

Fejlvurdering fordyrer byrumsprojekt

Ændringerne i tidsplanen for ”Den Grønne Tråd” i Svendborg - som blev sat i gang uden den påkrævede lokalplan var på plads – gør projektet op til 677.750 kr. dyrere.
Prisen for at sætte det store byrumsprojekt "Den Grønne Tråd" i gang, for så at skulle indstille arbejdet igen, da Natur- og Miljøklagenævnet erklærede projektet i strid med loven, er nu kommet.

Den ændrede tidsplan medfører justeringer i aftalerne med entreprenørerne, og der er truffet aftale om disse justeringer og de økonomiske konsekvenser heraf, fremgår det af dagsordenen for Svendborg byråds møde tirsdag.

Her fremgår det mere specifikt, at den forventede merudgift vil ligge i størrelsen fra 300.000 kr. til 677.750 kr.

Udgiften irriterer formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget, Henrik Nielsen, som dog hæfter sig ved, at de ekstra udgifter ikke er større:

- Men nu er vi i den her situation og kan blot glæde os over, at det er et begrænset beløb og holde det inden for det budget, der var lagt i forvejen, siger han til fyens.dk.

Læs mere: Igangsat byprojekt erklæret ulovligt

Projekter blev stoppet efter Torvet i Svendborg var blevet gravet op, da Natur- og Miljøklagenævnet erklærede det i strid med loven, idet der ikke var udarbejdet en forudgående lokalplan.

Fakta: "Den Grønne Tråd"
”Den Grønne Tråd” har som mål at øge Svendborg bymidtes attraktion som kultur- og handelscenter ved skabe en ny forbindelse mellem bymidte og havn samt tilføre eksisterende byrum nye kvaliteter.

Projektet omfatter et byrumsforløb med Krøyers Have, del af Skolegade, Ramsherred, Torvet, Lilletorv, del af Møllegade og afsluttes med en ny stiforbindelse ned over byskrænten til Toldbodvej med videre forbindelse til den kommende trafikterminal og havnen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078