23948sdkhjf

Keops største ejendomshandel er endelig

Keops har i dag ophævet sine forbehold for handelen, der betegnes som Sveriges største ejendomshandel nogensinde. Dermed er købet af 172 svenske erhvervsejendomme for ca. 5,4 mia. kr. en realitet.
Keops køber ejendomsporteføljen af det svenske børsnoterede ejendomsselskab, Kungsleden AB, og købsaftalen indebærer overtagelse af porteføljen den 1. november 2006.

Ejendomsporteføljen indeholder i alt 172 ejendomme beliggende i det meste af Sverige – dog med en overvægt i den sydlige og vestlige del af landet, bl.a. i og omkring Göteborg. Der er tale om en ejendomsportefølje med i alt ca. 900.000 kvadratmeter, hvoraf hovedparten er kontorlokaler, lager og industri.

Porteføljen er præget af stor spredning med mange lejere og mange lejekontrakter. Blandt de mest kendte lejere er Volvo, Ericsson og SKF, som tilsammen bidrager med ca. 15 % af lejeindtægten i porteføljen.

Finansiering
Købesummen på ca. 5,4 mia. kr. inklusive omkostninger bliver finansieret med banklån (senior lånet) på ca. 4,2 mia. kr., for hvilket der er opnået bindende tilsagn.

Dertil kommer 350 mio. kr. som kontant indskudt egenkapital fra Keops A/S, hvilket der også er opnået bindende tilsagn om fuld finansiering af.

Keops har desuden fra flere internationale banker modtaget så favorable tilbud på yderligere finansiering, at det frem til udgangen af september vil blive overvejet, om denne finansieringsform helt eller delvist erstatter udstedelse af EjendomsObligationer.

Uændret forventning til resultatet for 2005/06
Ovenstående giver ikke anledning til ændret resultatforventning for indeværende år, hvorfor ledelsen fastholder forventningerne til et resultat for Keops-koncernen i regnskabsåret 2005/06 før værdireguleringer af nvesteringsejendomme og før skat til 675-700 mio. kr.

Det forventes fortsat, at værdireguleringer af investeringsejendomme vil bidrage med yderligere 200-300 mio. kr.

Kilde: Keops.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.265