23948sdkhjf

Spaden i jorden på museumsprojekt til 80 millioner

Udvidelsen og renoveringen af Skagen Museum blev officielt sat i gang mandag, da borgmesteren i Frederikshavn Kommune tog første spadestik til det store projekt.
Det skriver Nordjyske.dk.

Projektet, som skal give Skagen Museum både mere plads til at vise mere af sin store samling end tilfældet er i dag og samtidig endnu flottere rammer, er nu sat i gang.

- Det er et sundt hus, men med 86 år på bagen og over 100.000 besøgende om året, trænger den til en renovering fra kælder til kvist. Det bliver gjort med stor respekt for huset, samtidigt med at vi opgraderer på flere ting, deriblandt tilgængeligheden, sagde museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen i sin tale, ifølge Nordjyske.dk.

Nye kvadratmeter og bedre udnyttelse
Renoverings- og udvidelsesarbejdet består af tre elementer. Først opføres tilbygninger på i alt 2.000 m2 vest for den gamle, røde og meget karakteristiske Plesnerbygning. Kælderplan er viet til interne funktioner som teknik, magasiner og omklædning samt toiletter og garderobe for museumsgæsterne. I stueetagen skabes et 300 m2 udstillingslokale til skiftende udstillinger, og i samme niveau bliver der en ny museumsbutik samt værksted. På første sal gøres plads til museets administration

Herefter føler en større renovering af den eksisterende Plesner-bygning. Endeligt vil museets sydlige del blive ombygget.

Projektet ventes færdigt i efteråret 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078