23948sdkhjf

Byggematerialer bliver dyrere

Byggematerialer har fået et kraftigt prisfremstød på det seneste. Det er specielt materialer til el-, vvs- og murerarbejde, der koster dyrt.
Byggematerialer til el-, vvs- og murerarbejde har samlet fået et prishop i andet kvartal på 5,2 %. Det er den største prisstigning i 15 år, oplyser Dagbladet Børsen.

Entreprenørerne kan mærke prisstigningen i regnskabet, og det har fået flere heriblandt NCC til at holde ekstra øje med indkøbsstrategien.

- Det har kostet os dyrt at udføre de ordrer i år, som vi har indgået i eksempelvis 2004, fordi de priser på byggematerialer, vi tog udgangspunkt i dengang, var meget lavere, end de er nu, siger Bo Dybkær, der er kommunikationschef i NCC, til avisen.

Byggematerialernes prisstigning er en af årsagerne til, at NCC’s driftsoverskud faldt med 57 mio. kr. i første halvår 2006 i forhold til første halvår 2005.

At de danske byggemateriale-producenter kræver mere for deres varer, får danske entreprenører og øvrige virksomheder til at vende blikket mod Europa og Østeuropa, hvor de selv vil købe de nødvendige materialer.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126