23948sdkhjf

Én budgiver på ny Frederiksberg-svømmehal

Kun Gribskov Gruppen har budt ind på OPP-projektet for en ny svømmehal på Frederiksberg. Opgavens kompleksitet samt fyldte ordrebøger får skylden for den manglende interesse.
Det skriver Licitationen.dk.

Frederiksberg Kommune forventede, at det ville være muligt at prækvalificere tre til fem interesserede aktører til OPP-udbuddet for en en ny svømmehal. Mod forventning har udbuddet kun tiltrukket en byder; Gribskov Gruppen.

Gribskov Gruppen står også bag et nyt svømmebad i Randers, som også opføres som OPP-projekt. Bliver det Gribskov Gruppen, som får OPP-opgaven på Frederiksberg, bliver det med den samme besætning som i Randers. Dermed bliver Raustrup entreprenør på byggeriet, tyske Zeller og Klafs kommer til at stå for bassiner og saune, mens tyske GMF skal stå for driften.

Læs mere: Gribskov Gruppen skal bygge 8.000 m² svømmebad i Randers

Årsagerne til den begrænsede interesse for OPP-projektet er der flere af. Ifølge ledere i Frederiksberg Kommune samt ejendomsforvaltningsselskabet Deas er hovedårsagen, at potentielt interesserede firmaer har meget at lave.

Hos Dansk Byggeri udpeges derimod projektets kompleksitet som hovedårsagen til det enkelte bud:

- En svømmehal er bygge- og driftteknisk mere kompliceret end eksempelvis en skole, og det kan måske være en af grundene til, at byderfeltet var mindre. Derudover kan det være, at omsætningen er for lille i forhold til den kompleksitet, der er i opgaven. Der er mange transaktionsomkostningerne for de bydende, inden de går i gang med at bygge. Transaktionsomkostningerne er de samme, hvadenten man bygger for 100 mio. kroner eller 500 mio. kroner. Målt per kvm, så er omkostningerne spredt ud over nogle flere kvm, hvis man bygger for 500 mio. kroner, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, til Licitationen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109