23948sdkhjf

ESCO ud på sidelinjen i Aarhus-renoveringer

Beregninger viser, at det vil være knap dobbelt så dyrt for Aarhus Kommune at få renoveret en række bygninger af en ESCO-leverandør frem for selv at stå for renoveringerne.
Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har anbefalet byrådet at dropper en række renoveringer som ESCO-projekt. I stedet bør de gennemføres i regi af kommunens eget store energirenoveringsprojekt Aa+, lyder anbefalingen.

Fase 1 i ESCO-projektet er allerede realiseret. Det har bidraget med erfaringer, der kan drages nytte af i det fortsatte arbejde med at energirenovere kommunens bygninger.

Anbefalingen gælder således fase 2 af projektet. Kommunens beregninger viser, at renoveringen af ni skoler og andre institutioner vil koste 2,79 mio. kr., hvis kommunen selv står for renoveringerne, og 5,04 mio. kr., hvis det gennemføres af ESCO-leverandøren.

Afventer ny behandling
- Hovedårsagen til, at vi anbefaler, at Esco-projektets etape to stoppes, er, at der i projektet opereres med en tilbagebetalingstid på kun 10 år, hvorved det i mange tilfælde kun er de såkaldte lavthængende frugter, der kan komme med i projektet. I Aa+-projektet opereres der i højere grad med nutidsværdier og helhedsorienterede løsninger, fortæller projektleder og ingeniør i Aarhus Kommune, Tina Krøgh Jeppesen, til Licitationen.dk.

Ifølge mediet er sagen efter seneste byrådsmøde sendt fra Aarhus Byråd tilbage til Teknik og Miljø. Beslutningen om, hvorvidt renoveringerne gennemføres i ESCO- eller Aa+-regi, er derfor ikke endeligt truffet endnu.
Læs mere om: Aa+
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094