23948sdkhjf

Røde faner i stedet for rød løber

Byggefagforeningerne i København lufter fanerne ved en demonstration i eftermiddag mod prinsesse Alexandras privatsekretær Christine Lyng.
Hun er ved at få totalrenoveret sin 180 kvadratmeter store lejlighed i Havnegade i København af underbetalte polske håndværkere. De får ifølge 3F's kilder seks-syv euro i timen, hvilket svarer til cirka 50 kroner.

- Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) siger, at vi ikke vil have et A- og et B-hold på det danske arbejdsmarked. Det er vi enige med ham i. Men når en af kongehusets ansatte, altså en reelt statsansat agerer på denne måde, undergraver det regeringens gode hensigter om et dansk arbejdsmarked med danske vilkår, uanset hvor i verden, man kommer fra, siger Carsten Bansholm til Fagbladet 3F.

Carsten Bansholm er faglig sekretær i Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København, der sammen med de andre fagforeninger i Byggefagenes Samvirke står bag eftermiddagens demonstration.

Polakkerne er ansat i det polske firma Premex, som har opereret i Danmark de seneste to år. Det har givet en del arbejde for fagforeninger landet over, fordi firmaet nægter at tegne overenskomster.

Christine Lyngs advokat Claus Juel-Hansen siger til Ekstra Bladet, at det er fuldt ud lovligt. Og at det også er lovligt at betale håndværkerne seks-syv euro i timen. Han forstår derfor ikke forargelsen.

Kilde: 3F - Fælles Faglig Forbund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112