23948sdkhjf

Boligen bliver et dårligt investeringsobjekt

Luften i boligboblen siver langsomt ud. Analytikere spår, at boliger de kommende år bliver dårlige investeringsobjekter.
Flere og flere danskere har mistet lysten til at investere i boligen – derimod er aktier i høj kurs. Det oplyser Dagbladet Børsen i dag.

For to år siden mente seks ud af 10 danskere, at boligen var det bedste investeringsobjekt, når der skulle tænkes på den fremtidige pensionsalder. Den mening har ændret sig nu.

En ny opinionsmåling blandt 1238 danskere, viser at danskernes lyst til at investere i boliger er faldet med 47 %.

Direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond Jeppe Christiansen forklarer til avisen, at der er opbygget en massiv boligformue i verden, som ligger langt over de økonomiske forhold. Boligboblen er for stor, og den vil briste.

- Det er soleklart, at boligen er et dårligt investeringsalternativ i de kommende 10 år, udtaler Jeppe Christensen til avisen.

Økonomer i Danske Bank deler direktør Jeppe Christiansens vurdering.

- Der er ingen grund til at tro på en gentagelse af de seneste år med usædvanligt flotte prisstigninger på boliger, siger chefanalytiker i Danske Bank, Steen Bocian til avisen.

Danskernes lyst til at investere i aktier er derimod skudt i vejret. I august i år er danskernes køb af aktier med 32 % i forhold siden 2004.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063