23948sdkhjf

Energi-investeringer giver bedre resultater end ventet

Med en besparelse på over 11 procent på energien er målsætningen med investeringer i blandt andet automatisk varmestyring mere end indfriet i Vejen.
Nye tal viser, at Vejen Kommune har sparet cirka 4,2 mio. kr. i de første tre år fra 2011 til 2013, efter vedtagelsen af en energi-strategi i 2010, der fokuserer energiforbruget (lys, varme og vand) i kommunernes bygninger. Besparelsen er 11 procent over det mål, man på forhånd havde fastsat.

I praksis har arbejdet med at reducere ressourceforbruget i kommunens skoler, daginstitutioner, administrative bygninger og ældrecentre været koncentreret om at reducere varme-, el – og vandforbruget.

Gode resultater med automatisk styring
- Vi har blandt andet fået automatisk varmestyring på Rødding Skole og Gesten Skole, så temperaturen nu kan styres automatisk i de enkelte klasser i stedet for en hel fløj. Desuden er kommunens oliefyr, på nær et enkelt, skiftet ud til fordel for træpillefyr og varmepumper. I flere børnehaver er der opsat fjernstyring af varmeanlæggene, så der kan lukkes ned for varmen i ferier. Vandspildet er nedsat betragtelig ved at installere teknologisk udstyr som øjeblikkelig opdager, hvis der er sprunget et vandrør ved en institution så vandet fosser ud eller hvis der er toiletter der løber – noget som før oftest først ville være opdaget, når man fik regningen, siger Morgen Brødegaard Vagner, som er energispecialist Bygningsservice & Beredskab i Vejen Kommune.

Vejen Kommunes nuværende energi-strategi løber endnu to år, og fokus vil blandt andet være på, at blive endnu bedre til at styre varmeforbruget.

- Desuden vil vi arbejde endnu mere målrettet på, at medtænke energibesparende tiltag i forhold til generelt vedligehold af bygningerne, siger Morten Brødegaard Vagner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078