23948sdkhjf

Realdania – kært barn har mange navne

Repræsentantskabet har vedtaget, at Fonden Realdania fremover alene skal hedde Real Dania.
Repræsentantskabet har vedtaget, at Fonden Realdania fremover alene skal hedde Real Dania.

Iværksættere gør det. Direktører gør det. Bestyrelser gør det. Virksomheds-konsulenter gør det. Vordende forældre har alle dage gjort det. Nemlig brugt timer og ofte dage på at finde svaret på det store spørgsmål: ”Hvad skal barnet hedde?”.

Forskellige muligheder bliver afprøvet på hinanden på familie, venner, bekendte og kolleger. Og i mellemtiden har barnet ofte mange navne.

Sådan er det også gået for Realdania. Men fra og med i dag, kun har ét navn – og det er Realdania. I et ord og uden stort D i midten.

Historien bag navnet
Som andre kære børn, har Realdania haft mange forskellige navne. I 2000 kom virksomheden ud af fusionen mellem Realkredit Danmark og Danske Bank som Foreningen Realdanmark. Det navn de levede med i et par år.

Navnet gav dog ofte anledning til misforståelser. Mange troede, at foreningen stadig havde noget med realkredit at gøre, og at der var tætte bånd mellem foreningen og Realkredit Danmark. Det var der ikke – og det er der stadig ikke, udover det historiske.

I 2000 blev foreningen en filantropisk virksomhed, der støtter almennyttige og almenvelgørende formål primært inden for det byggede miljø. I 2002 fandt foreningen det derfor naturligt, at vi skulle præcisere virket i navnet, og Foreningen Realdanmark blev til Fonden Realdania.

Juridisk set har foreningen dog aldrig været en fond. Foreningen tjener penge som kommerciel investeringsvirksomhed og som bruger pengene som filantropisk virksomhed.

Derfor har repræsentantskabet besluttet, at virksomheden fremover skal hedde Realdania. Hverken mere eller mindre.

Kilde: Realdania.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172