23948sdkhjf

Bureaukrati komplicerer udenlandsk entreprenørarbejde

Skats nye skattekontrolregler, som danske entreprenørfirmaer skal følge, hvis de ønsker at entrere med udenlandsk entreprenørarbejde til byggeprojekter i Danmark, er så omfattende og bureaukratiske, at det er praktisk talt umuligt at følge dem. Det mener NCC Construcion Danmark.
Gårsdagens artikel om Kubens ønske om at indlede samarbejde med udenlandske entreprenørfirmaer frem for danske, bliver i dag sat i perspektiv fra NCC Construcion Danmarks side, der mener, at de nye skattekontrolregler vil spænde ben for Kuben og flere danske bygherrer.

Det skriver Berlingske Business i dag.

- Hvis man skal i gang med et større byggeri med ikke-danske ansatte, bliver det et gedemarked uden lige med indberetninger - om ikke umuligt. Der er endda skærpet bødestraf, hvis man træder ved siden af, siger Poul Bjørnsholt, der har ansvaret for rekruttering i NCC til avisen.

Skats nye indberetningsregler går ud på, at de danske virksomheder skal oplyse, hvem samarbejdsvirksomheden er, hvad kontraktsummen er på, navne, nationaliteter, fødselsdatoer, de ansattas adresser både i Danmark og udlandet, og herudover hvor de udenlandske ansatte skal arbejde og hvor længe.

Indberetningen kan trække i langdrag eller blive fuldstændig umulig, for ikke alle udenlandske virksomheder er indstillede på at afgive ovennævnte oplysninger.

De udenlandske entreprenørvirksomheder står selv for organisering af arbejdet og herunder, hvem der skal arbejde, og hvor længe, de ønsker deres arbejdere udstationeret i Danmark, informerer avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094