23948sdkhjf

Nye undersøgelser af Odenses nye letbane

Undersøgelser viser, at byggeriet til Nyt OUH kan blive op mod 164 mio. kr. dyrere, hvis den nye letbane i Odense kører gennem hospitalet.
Som svar på Odense Kommunes forslag til kommuneplantillæg om 1. etape af Odense Letbane vil Region Syddanmark sende et svar, hvor det fremgår, at regionen støtter en linjeføring gennem det nye universitetshospital langs den såkaldte vidensakse.

Dog ønsker regionen også yderligere undersøgelser af letbanens forløb, da undersøgelser viser, at linjeføringen potentielt kan fordyre hospitalsprojektet med 164 mio. kr.

- For at vi kan træffe en ordentlig beslutning skal både vi og Odense Kommune have et solidt beslutningsgrundlag, så lad os forsætte det gode samarbejde og finde de helt rigtige løsninger så tidligt som muligt”, siger Karsten Uno Petersen.

Letbanen koster 29-164 millioner ekstra
Foreløbige beregninger viser, at en linjeføring gennem Nyt OUH vil give en merudgift på mellem 29-164 mio. kr. Der er særligt tre hovedområder, som Region Syddanmark ønsker afdækket yderligere:

• Letbanen skal passere krydsende gangbroer og tunneller, og dens påvirkning på disse elementer skal afdækkes. Der skal bl.a. ske en forstærkning af tunnellernes bæreevne, så de kan modstå letbanens vægt, og der kommer til at være en større ændring af landskabet, så letbanen fremstår som et naturligt element med plads til krydsende fodgængere og perroner i en mere bypark-lignende atmosfære.

• Hvordan vil letbanens kørsel gennem området påvirke bygningen og i særdeleshed følsomt medico-teknisk såsom MR-scannere i forhold til f.eks. magnetfelter?

• Der vil være et massivt behov for øget koordination mellem de to projekter, når der skal bygges ovenpå og ved siden af hinanden igennem flere faser. Denne omkostning er omgivet af meget stor usikkerhed, men ved en styrket koordinationsindsats vil der kunne spares millioner.

Det er planen, at første etape af letbanen, som kommer til at gå fra Tarupcenteret og Bolbro til Hjallese Station, skal stå færdig i 2019 med passagerkørsel i 2020. Nyt OUH står efter planen færdig i 2021.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117