23948sdkhjf

Niras skal sikre jordbunden ved Rødbyhavn

Op mod 70 hektar jord skal undersøges som led i anlægsarbejdet med den 18 kilometer lange sænketunnel mellem Rødbyhavn og Puttgarden. Niras har vundet opgaven.
Femern A/S har udvalgt Niras til at stå for jordbundsundersøgelserne af det område omkring Rødbyhavn, der bliver berørt af anlægsarbejdet med den 18 kilometer lange sænketunnel mellem Rødbyhavn og Puttgarden.

Opgaven omfatter indsamling af jordprøver, analyser og jordhåndteringsplaner for eventuel forurening af det område, hvor tunnelportalen skal bygges, og hvor tunnelelementfabrik og beboelsesområder for de ansatte skal ligge. Det drejer sig om op til ca. 70 hektar jord, og Femern A/S regner med, der bliver behov for ca. 5.500 jordbundsanalyser.

Jordbundsundersøgelserne er en del af de fremrykkede aktiviteter, som Femern A/S netop nu er i gang med for at forberede området til tunnelelementfabrikken og anlægsarbejdet, der igangsættes i 2015. Niras går derfor i gang med jordbundsundersøgelserne med det samme, og skal være færdige i løbet af sommeren.

- For os er det meget vigtigt at tage hensyn til miljøet og derfor sørger vi på forhånd for, at jorden er klassificeret, så den kan deponeres korrekt i forbindelse med anlægsarbejdet. Alle undersøgelser sker i god dialog med Lolland Kommune. Den efterfølgende jordhåndteringsplan, der udarbejdes, hvis der konstateres forurening, skal være et effektivt redskab for entreprenøren. Det er vi sikre på, at Niras kan leve op til, siger miljøchef i Femern A/S, Anders Bjørnshave.

Opgave sikrer lærepladser
Femern A/S har et erklæret mål om at skabe elevpladser svarende til op mod 500 elevår på projektet. Otte virksomheder bød på opgaven med jordbundsundersøgelser, og alle havde inddraget ansættelse af elever i større eller mindre omfang i deres tilbud. Niras leverede imidlertid den bedste kombination af det økonomisk mest fordelagtige tilbud, opgaveløsningen og antallet af elevdage.

Niras kommer til at have struktørlærlinge ansat i 102 elevdage via den lokale underleverandør MSE A/S, der vil stå for selve jordprøverne. Derudover vil der være laboranter på opgaven i 73 elevdage via samarbejdspartner Højvang Laboratorier A/S, der vil stå for selve analysearbejdet med jordprøverne. Derudover har Niras selv en praktikant i 50 dage på opgaven – en jordbrugsteknolog-studerende fra Erhvervsakademi Slagelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204