23948sdkhjf

Detaljerne falder på plads for broprojekt

Tegninger til etableringen af en gangbro til turister på Den Gamle Lillebæltsbro, som koster omkring 10 mio. kr., er på plads.
Fredericia og Middelfart Kommuner arbejder på, at turister skal kunne gå fra Jylland til Fyn eller omvendt oppe på Den Gamle Lillebæltsbro.

Projektet kaldes ”Bridgewalking”, og som navnet antyder vil turister kunne gå oppe på broen 57 meter over Lillebælts overflade og 20 meter over jernbaneskinnerne. Naturligvis under ledelse af en kyndig guide.

Godt på vej med finansieringen
Middelfart og Fredericia Kommuner har i den seneste tid drøftet, hvordan et samarbejde kunne realiseres ved et forhåndstilsagn om køb af billetter for dermed at sikre et økonomisk bæredygtigt grundlag for finansiering af attraktionen, som ifølge TV2 Fyn vil koste 10 mio. kr. Derudover bidrager Arbejdsmarkeds Feriefond også med midler til projektet svarende til 1,6 mio. kr.

Det meste af forarbejdet er ved at være på plads, og tegningerne til etablering af gangbro og sikkerhedsudstyr ligger nu klar.

- Der har været et godt samarbejde med Banedanmark, og også Kulturstyrelsen har været meget konstruktiv. Med turisterhvervets opbakning kommer vi tættere på en realisering, siger stabschef Martin Albertsen, Middelfart Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125