23948sdkhjf

Kommunale bygninger skal gøres til kloge kvadratmeter

Egedal Kommune vil med en ny ejendomsstrategi have mere ud af de 220.000 m² kommunale bygninger.
Som kommunens største husejer råder Egedal Kommune over et bygningsareal svarende til 1.600 parcelhuse og grundareal svarer til 5.000 store parcelhushaver.

Indtil nu har de skoler, børnehaver og klubber, der har benyttet bygningerne også styret driften af bygningerne. Med en ny ejendomsstrategi har kommunen som mål at samle driften af de i alt 545 bygninger ét sted, så alle kan få mere ud af bygningerne.

Med ejendomsstrategien er der afsat ekstra 24 millioner kroner til vedligeholdelse over de næste fire år.

Multifunktionelle bygninger
De 220.000 m² bygninger, som Egedal Kommune råder over i dag, skal gøres til såkaldt kloge kvadratmeter. I stedet for at bruge bygningerne til ét eller to formål, skal bygningerne i højere grad være multifunktionelle og fleksible, så de både kan imødekomme nutidens og fremtidens behov.

- Et af målene med ejendomsstrategien er, at
Fakta - Egedal Kommune råder over:
• 220.000 m² bygningsdriftsareal
• 4.100.000 kvadratmeter udeareal
• 147 ejendomme der består af 545 individuelle bygninger
foreninger og andre brugere så vidt muligt skal have nem adgang til de bygninger, der passer bedst til deres kultur- eller fritidsaktivitet, og at vi fremadrettet indretter bygningerne bedre til brugernes behov, siger formand for planudvalget Ib Sørensen.

En anden ambition med ejendomsstrategien er at spare 20 procent på energiforbruget frem mod 2020. Med et samlet energiforbrug på 38 millioner kroner fordelt over 545 bygninger, er der meget at holde styr på. Men overblikket giver også mulighed for bedre at afgøre, hvor det kan betale sig at energirenovere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093