23948sdkhjf

Energiuddannelse øger håndværkeres omsætning

Håndværkere med en særlig uddannelse inden for energiområdet har øget deres omsætning med 29 procent sammenlignet med traditionelle håndværkere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Håndværkere i Kolding, Middelfart og Odense Kommune har gennemgået en særlig uddannelse og har efterfølgende fået et diplom på, at de nu er ’Energihåndværkere’. Det har øget deres omsætning med 29 procent til forskel fra andre håndværkere i landet, hvor billedet er status quo.

Initiativet Grøn Erhvervsvækst, der fra årsskiftet er blevet en del af klyngen Lean Energy Cluster, fokuserer på at efteruddanne energihåndværkere og lave aktiviteter, der hjælper boligejere med at styre deres energiforbrug. Foreløbig har det skabt 165 nye jobs.

Hver håndværker giver samfundet 233.700 kr.
De 165 årsjobs svarer til 110 mio. kr. i meromsætning for virksomhederne. Hertil kommer 38,5 mio. kroner i positiv samfundseffekt. Det vil sige, at hver af de håndværkere, der får nyt arbejde til 275.000 kr., skaber positive dønninger i samfundet for 233.700 kr. Pengene kommer i form af sparede dagpenge og tjent indkomstskat.

Indsatsen har sat gang i energirenoveringsopgaver i syv syddanske kommuner. Fremover vil langt flere kommuner i hele Danmark få mulighed for at være med, da Lean Energy Cluster, som Grøn Erhvervsvækst er blevet en del af, er en national cleantech klynge.

- Det er ingen hemmelighed, at det er godt for samfundet at have folk i arbejde. Vi er dog meget overrasket over, at den positive effekt er så stor. Det kommer vores partnere til gavn, og det nye samarbejde med Lean Energy Cluster vil sikre, at vi bliver en del af nye innovationsprojekter og får styrket vores netværk gennem arrangementer og match-making, siger Lotte Lindgaard Andersen, Projektchef, Grøn Erhvervsvækst.

Samfundseffekten er udregnet på baggrund af en model udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd baseret på Finansministeriets Familietypemodel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093