23948sdkhjf

Glarmestre i økonomisk fremgang

Danskerne renoverer deres hjem som aldrig før – skifter bl.a. køkken, tag og vinduer. Sidstnævnte er blevet en stigende tendens i landets mange hjem, det vidner glarmestrenes regnskabsbøger om.
En brancheanalyse foretaget af ErhvervsBladet i samarbejde med Experian viser, at landets selvstændige glarmestre oplevede en markant stigning i indtjeningen sidste år.

- Glarmestrene forøgede sidste år under ét deres overskud før afskrivninger og låneudgifter med en fjerdedel i forhold til 2004. Det er markante tal, der dækker over en branche i klar fremgang, siger senioranalytiker Søren Madsen fra Experian til ErhvervsBladet.

Den høje byggeaktivitet generelt landet over er årsagen til glarmestrenes positive regnskabstal, men det er især den udvidede garantiordning, Glas med Garanti, der skubber til glarmestrenes høje aktivitetsniveau.

- Ordningen betyder, at branchen dækker ethvert berettiget krav på op til 100.000 kr. mod en glarmester. Den ordning har givet os en forøget goodwill hos forbrugerne, fortæller Kurt Spindler, formand i Glarmesterlauget i Danmark, til avisen.

Danskerne finder tryghed i garantiordningen og bestiller derfor oftere vinduer fra glarmestrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063