23948sdkhjf

C.F. Møller tegner Sydsveriges nye vartegn

Arkitektfirmaet C.F. Møller har vundet konkurrencen om et nyt 180 meter højt prestigebyggeri i Malmø. Det blev offentliggjort ved et pressemøde igår.
Arkitektfirmaet C.F. Møller skal tegne Sveriges nye vartegn, Malmø Tower. C.F. Møller havde hård konkurrence af White fra Sverige, Snöhetta fra Norge og Coop Himmelb(l)au fra Østrig. Bygningen bliver en del af et større bygningskompleks med butikker, restauranter og boliger i Malmøs nye bydel Hyllie.

Bygningskomplekset omkranser en ny central plads med adgang til en togstation, og det vil fremover være det første stop i Sverige, når man krydser Øresundsbroen.

Malmø Tower bliver synligt helt fra København, og bliver det andet markante højhusbyggeri i byen, der allerede er verdenskendt for den twistede skyskraber ”Turning Torso” af arkitekten Calatrava.

Det nye kompleks på knap 50.000 kvadratmeter omfatter en lav, langstrakt bygning, der med en moderne kollonade hænger sammen med det markante højhus. Projektet skal efter planen være gennemført i 2010.

Haver i højden
Malmø Tower rejser sig 180 meter og 53 etager i højden beklædt med lyse, varierede glasoverflader og sten. Huset skal rumme ca. 230 boliger, et stort butiksområde, fitnesscenter, indbyggede grønne områder og hotellejligheder.

Højhuset har mange spændende detaljer. F.eks. bliver der en offentlig tilgængelig sky-bar øverst oppe med udsigt over Øresund, og på tre forskellige niveauer i højhuset kan man gå ud i de hængende haver; indbyggede grønne fællesrum, hvor beboerne kan mødes og lege med deres børn i den indendørs jungle-have.

I menneskelig skala
Et vigtigt mål har været at skabe en bydel med liv og mangfoldighed, og Arkitektfirmaet C. F. Møllers forslag har bl.a. hentet inspiration i Markuspladsen i Venedig. Forslaget har samme geometriske former, samme størrelsesforhold og mange af de samme funktioner som Markuspladsen. I gadeplan er der for eksempel en moderne zig-zag-kollonade med caféer og butikker langs basen af højhuset og den lave bygning.

Kilde: C.F. Møller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062