23948sdkhjf

Dansk Byggeri hilser ny infrastrukturkomission velkommen

Ny infrastrukturkommission er en god ide, men den må ikke sinke den samfundsmæssigt nødvendige genopretning af baner og signaler, der koster mindst 19 mia. kr.
Dansk Byggeri roser regeringens netop offentliggjorte beslutning om at etablere en infrastrukturkommission, som skal analysere det fremtidige transportbehov og komme med forslag til håndteringen af den langsigtede udfordring på infrastrukturområdet frem til 2020/30.

Dansk Byggeris siger i en kommentar, at der er hårdt brug for at forebygge problemerne med trængsel på jernbaner og veje, og hilser derfor regeringens infrastrukturkommission velkommen. Men Dansk Byggeri understreger også, at genopretningen af landets jernbaner og signalsystemer er en hasteopgave, som skal have tilført yderligere midler allerede med finanslov 2007.

- Med de analyser, der nu er udarbejdet som beslutningsgrundlag for forhandlingerne i efteråret 2006 om revision af de langsigtede investeringsplaner på hele baneområdet, er der ingen grund til at udskyde genopretningen på grund af infrastrukturkommissionen, siger Finn Bo Frandsen, specialkonsulent i Dansk Byggeri, og understreger, at trængselsproblemerne i togene betyder, at togrejsende spilder så meget tid, at samfundsøkonomien belastes i betydelig grad. Derfor vil en investering í infrastruktur være rentabel.

Infrastrukturkommissionen sammensættes af forskere, brugere af transport-systemerne og af transportbranchen.

Kommissionens arbejde, der skal give grundlag for de kommende års arbejde med investeringer på veje og baner, skal afsluttes i august 2007.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094