23948sdkhjf

Ønske om 100 nye boliger ved havnen i Sønderborg

De syv kollegier i Sønderborg har indleveret et forslag til Sønderborg Kommune om at opføre 75-100 nye boliger ved havnen i Sønderborg.
- Byen har brug for bedre boliger til de studerende, og det behov vil vi indfri, fastslår formanden for kollegiernes fællesbestyrelse, Bent Bräuner Sørensen, EUC Syd, efter at kollegiernes visioner og byggesagen har været forberedt gennem godt et år.

Kollegiernes Kontor vurderer, at det ikke er muligt at renovere alle de nuværende kollegier, der omfatter i alt 776 boliger, så de lever op til de unges krav, hvis huslejen skal bevares på et niveau, der modsvarer en SU. Nye boliger på cirka 30 m2 med eget køkken og bad på havnen i Sønderborg vil leve op til de unges ønske om funktionalitet og beliggenhed, både i forhold til uddannelsesinstitutionerne, banegården og Sønderborg centrum.

Boligerne er tænkt placeret i tæt tilknytning til det øvrige havnebyggeri.

Kommunale lovord
Fra Sønderborg Kommune er der også rosende ord til initiativet fra de syv kollegier.

- Det er jo ikke nok, at uddannelsesinstitutionerne byder på et godt studiemiljø. Det er helt afgørende, at de unge oplever byens puls og selv er en del af den uden at skulle transportere sig flere kilometer på cykel. Jeg ser frem til, at vi kan drøfte rammerne for boliger til unge på havnen så snart som muligt og i sammenhæng med havneprojektet. Et allerede udmærket indtryk af Sønderborg som en attraktiv studieby bliver forstærket yderligere, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Frode Sørensen, om kollegiebestyrelsernes initiativ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079