23948sdkhjf

Dansk Håndværk: Sæt G-dagene på pause

Reglen om, at arbejdsgiveren skal betale de første tre dage efter opsigelsen af en medarbejder, er lige nu den største hindring for at skabe nye arbejdspladser, mener Dansk Håndværk.
- De fleste mindre virksomheder kan fornemme, at det går en smule bedre. Og lige nu har de så reparationerne efter stormene ”Allan” og Bodil”. Det gør, at rigtigt mange godt kunne bruge en mand mere. Men de ved ikke om det varer ved, og derfor tør de ikke ansætte en ekstra medarbejder. For bliver de nødt til at afskedige ham igen om 2-3 måneder, så skal de betale tre ekstra lønningsdage – det der hedder G-dage – og så hænger regnestykket ikke sammen, siger direktør i Dansk Håndværk, Erik Møbius.

Han opfordrer derfor politikerne til at suspendere G-dagsordningen i en periode på et år. Det vil give de ledige en ekstra mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet igen.

- Vi siger ikke, at regeringen skal afskaffe G-dagsordningen helt, og vi påstår heller ikke, at det vil være uden problemer at suspendere den i et år. Men det er vel bedre, at de ledige kommer i rigtigt arbejde i en periode, frem for at blive sendt i jobprøvning eller midlertidig beskæftigelse med tilskud af jobcenteret. Desuden vil nogle af de ledige, der kommer i job, få vedvarende beskæftigelse, hvis det viser sig at virksomhedens fornemmelse af, at det går bedre holder stik, lyder opfordringen fra arbejdsgiver-direktøren.

Dansk Håndværk har ikke tal på, hvad en suspension af G-dagene vil betyde økonomisk, når det ikke er arbejdsgiver, men samfundet, der betaler for de første ledighedsdage. Erik Møbius peger dog på, at en del af de offentlige udgifter vil blive dækket af, at færre kommer på dagpenge eller sociale ydelser samt af skatteindtægter fra de personer, som kommer i job i en periode.

- Det er klart, at vi siger det her, fordi vi vil hjælpe de små og mellemstore håndværksvirksomheder. Men også fordi vi har en tradition på det danske arbejdsmarked for, at det er nemt at ansætte og at det også er overkommeligt at måtte opsige medarbejdere igen, siger Erik Møbius.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203