23948sdkhjf

Nye vinduer til københavnerejendom

Den københavnske sømandsstiftelse Bombebøssen får nye vinduer. Håndværkere og vindueselementer på op til 250 kg bringes op med arbejdsplatforme.
Sømandsstiftelsen med det bombastiske navn Bombebøssen på Dronningensgade i København er bolig for værdigt trængende sømænd og deres enker. Stiftelsen har en lang historie, som er blevet forlænget ved det seneste håndværkerbesøg.

Stifteren af Bombebøssen var kommandør Peter Norden Sølling, hvis indsamling til stiftelsen har given den det pudsige navn. Da kommandøren i 1819 skulle samle penge ind, skete det således i en 200 punds bombe, som han tømte for krudt.

Stiftelsen har siden 1956 haft til huse i ejendommen Dronningensgade 69, som er tegnet af stifterens oldebarn, arkitekt Peter Norden Sølling. I dag bor der 20 enlige søfolk og syv ægtepar i stiftelsen.

Til en nylig facadearbejde og udskiftning af bygnings vinduer har Pitzner leveret to arbejdsplatforme med topkraner og el-kædetaljer til arbejdet ud mod gaden samt stillads med topmonterede el-hejs med opgangsfelter til arbejdet mod gården. Vindueselementerne vejer op til ca. 250 kg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095