23948sdkhjf

Stor attraktioner flytter til midlertidige lokaler

Den kunstige ø Christiansholm i København tog endnu et skridt med åbningen af den store publikumsmagnet Experimentarium den 7. februar.
Med 300.000 besøgende årligt er Experimentarium en af hovedstadens største attraktioner. Lokalerne i Tuborg Havn skal dog moderniseres, og derfor flyttes Experimentarium midlertidigt til øen Christiansholm i lejede haller ud mod havnebassinet.

Den 7. februar åbnede man her for 3.000 m² udstillingsområde med blandt andet den nye særudstilling Vintersport

- Vi glæder os helt vildt til at åbne Experimentarium City. Christiansholm er en fantastisk beliggenhed, hvor vi får mulighed for at prøve os selv af. Vi har arbejdet på at skabe sammenhæng med omgivelserne via store glaspartier i facaden, og man føler sig virkelig privilegeret, når man står i udstillingen og kan se ud på bådene, som sejler forbi med skuespilhuset i baggrunden, sagde Kim Gladstone Herlev, viceadm. direktør i Experimentarium, op til åbningen.

Åbnes yderligere for offentligheden
By & Havn ejer Christiansholm. Øen har i mange år levet en stille og ikke så offentlig tilværelse, fordi By & Havn har haft en udlejningsaftale af jorden med Den Danske Presses Fællesindkøbsforening, som også har ejet størstedelen af øens bygninger. Hovedparten af området har altså tjent som et afspærret papirlager – deraf kælenavnet Papirøen. Men i 2013 flyttede arkitekt- og designvirksomheder og gallerier ind, og stedet blev åbnet for offentligheden. De nye aktiviteter er som nævnt midlertidige med en lejeperiode, som går til udgangen af 2017.

Ud over Experimentariums to haller skal en anden stor hal på hjørnet af havnebassinet og kanalen, der adskiller Christiansholm fra Operaen, bruges til restaurant samt til konferencer, koncerter, udstillinger og events.

Den Danske Presses Fællesindkøbsforening overdrog pr. årsskiftet 2012/2013 sine bygninger til selskabet Christiansholm Ø ApS. By & Havn indgik samtidig en aftale med Christiansholm Ø om udvikling af øen. Udviklingsdelen af aftalen løber frem til nytår 2017/18. På det tidspunkt er det planen, at der i tæt samarbejde med Københavns Kommune, By og Havn samt Christiansholm Ø er etableret et lokalplangrundlag for den fremtidige anvendelse af øen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125