23948sdkhjf

38 bud på bro i Køge

Arkitektfirmaer fra hele verden har indleveret forslag til en ny gangbro ved den kommende Køge Nord Station. Budgettet er på 50-100 mio. kr.
Hele 38 arkitektfirmaer har budt ind på projektet i Køge, og det inkluderer blandt andet arkitekter i Japan, USA og en række europæiske lande. Det oplyser Banedanmark på sin hjemmeside.

De 38 skal i løbet af februar reduceres til fire, som vil blive prækvalificeret til opgaven. De fire finalister skal forholde sig til tre forskellige opgaver:

1. Basismodel: Basisbro og basis ”Parkér og Rejs”-anlæg med i alt 900 p-pladser

2. Visionsmodel: Det samme som basismodellen, men suppleret med andre funktioner som venteophold, indkøb og kunstneriske oplevelser samt udvidelse til 2.700 p-pladser

3. Tilvalg: Rulletrapper til perronerne og rullende fortov på gangbroen.

Vinderen offentliggøres i slutningen af september 2014, og basismodellen har et samlet budget på 50-100 mio. kr. for gangbroen plus 25-50 mio. kr. for parkeringsanlægget.

Projektleder Rikke Elise Mortensen, Banedanmark, fortæller at projekterne vil blive bedømt på funktionalitet, æstetik, teknik, landskabelig indpasning, tilgængelighed for handicappede, bæredygtighed og udførelsesforhold ved bane og motorvej i drift, samt overholdelse af den økonomiske ramme.

Vinderen udpeges af en komité bestående af to fagdommere fra arkitektforeningen og en fagdommer fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Desuden vil der være dommere fra Banedanmark, DSB og Køge Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078